Friv.Brandværn

Nyhedsindslag

BLIV BRANDMAND NU:  Tag brandmandstesten: http://www.blivbrandmandnu.dk/

Er du vores nye brandmand M/K:  Kontakt os her.

 Mød os på facebook

Udrykninger

 Her er der billeder og historier fra udrykninger

 

I Menuen til venste kan du finde billeder fra udrykninger

 

Udrykningens sammensætning

 

I Danmark sammensættes en udrykning generelt på to måder: Udrykning til tæt bebyggelse eller udrykning til spredt bebyggelse

 

Udrykning til tæt bebyggelse består af:

 

1. Indsatslederbil med indsatsleder

2. Autosprøjte

3. Stigevogn

 

Udrykning til spredt bebyggelse består af:

 

1. Indsatslederbil med indsatsleder

2. Autosprøjte

3. Tankvogn

 

Autosprøjten er bemandet med 4 røgdykkere, en chauffør og en holdleder

Tankvognen er bemandet med 1 chauffør og en tankvognsassistent

 

I tæt bebyggelse hvor brandhanenettet er tæt fordelt medbringes der som udgangspunkt ikke tankvogn. I stedet medbringes stigevogn da bebyggelsen er tæt og ofte højere end 2 sals højde.

Alle autosprøjer i DK medbringer håndstiger til redning fra 2. sal og derunder.

 

I Augustenborg er udrykningen sammensat til spredt bebyggelse. Autosprøjten og tankvognen afgår fra stationen på Langgade. Alle deltids- og frivillige stationer i DK er på 5 minutters udkald. Indsatslederen er 1 ud 2 indsatsledere på vagt i Sønderborg kommune. Der en en indsatsleder på 1 minuts udkald til område vest og en indsatsleder på 1 minuts udkald til område øst. Indsatslederen afgår direkte fra sin arbejdsplads eller sit hjem ved udkald.

 

Udrykningen kan også være sammensat anderledes afhængigt af om der er f.eks industri eller landbrug på en givet adresse. Udrykningens sammensætning er programmeret ind i den automatiske vagtcentral.

 

Autosprøjten er som nævnt bemandet med 4 røgdykkere, en chauffør og en holdleder. Ved indsats til brand bliver de 4 røgdykkere indsat som 1'og 2' røgdykkerhold, chaufføren bliver motorpasser (pumpepasser) og holdlederen er gruppefører. Ved et traffikuheld bliver de 4 røgdykkere f.eks anvendt som 1'er: 1' værktøjsbetjener 2'er: 2' værktøjsbetjener 3'er: Førstehjælper 4'er: Sikringsmand, Chaufføren er motorpasser på frigørelsesudstyret og holdlederen er gruppefører.  

 

Indsatslederbil 

 

Austosprøjte

 

Tankvogn

 

 

 

Design by: LernVid.com